Marts 2024  
P O T C P S Sv
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

PII “DELFĪNS’’ – 35

 

Šodien 26. oktobrī mūsu bērnudārzam "Delfīns" svētku diena - 35. DZIMŠANAS DIENA!

Jau no paša rīta bērnus ar jautrām dejām un svētku kārumiem pie bērnudārza vārtiņiem sagaidīja Lelle Lupe un Laimes Lācis!

Katram bija iespēja arī atstāt savu apsveikumu "Delfīnam" dzimšanas dienā.

Bet svinības turpinājās ar jautru svētku ballīti, kurā pie bērniem bija ieradies Lācēns Ričijs Rū!

Kā jau īstā dzimšanas dienā, visi saņēma arī dāvanas - skaistas, krāsainas grāmatiņas tika dāvinātas katram bērnam!

Bet dienas turpinājumā arī āra rotaļu laukumos katra grupa tika pie jaunām rotaļlietām!

       

  

 

"Zaļā josta"

 Esam saņēmuši SIA "Līgatnes Papīrs" pateicību par iesaistīšanos makulatūras vākšanā. Grupas, kuras bija aktīvākās, motivācijai turpināt darboties, rūpējoties par apkārtējo vidi, ieguva rakstāmpapīru.

 

 

 

VADLĪNIJAS COVID-19 IEROBEŽOŠANAI

 

Vadlīnijas Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipu un no tiem izrietošo prasību ievērošanai Liepājas pilsētas izglītības iestādēs 

         Liepājas pilsētas pašvaldības izstrādātās “Vadlīnijas Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipu un no tiem izrietošo prasību ievērošanai Liepājas pilsētas izglītības iestādēs” (turpmāk – Vadlīnijas) nosaka galvenos pamatprincipus un piemērojamās rīcības, lai maksimāli novērstu Covid-19 infekcijas izplatību Liepājas izglītības iestādēs 2020./2021.mācību gadā.

 

Vadlīnijas izstrādātas, pamatojoties uz: 

·  Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumiem Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” 

·  Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem “Ieteikumi izglītības iestādēm piesardzības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas piemērojami no 2020.gada 1.augusta; 

·  Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām.

·  Pamatojoties uz Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumu Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” 4.punktu.

 

Lai novērstu Covid-19 izplatību, ir ievērojami šādi pamatprincipi:

· Informēšana;

· Distancēšanās;

· Higiēna;

· Personas veselības stāvokļa uzraudzība.

 

Ar visu vadlīniju saturu varat iepazities ŠEIT

Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes “Delfīns” kārtība higiēnas un profilakses prasību ievērošanai  COVID-19 izplatības  laikā lasāma ŠEIT

KARJERAS NEDĒĻA

Sešgadīgo bērnu grupas "Pūcītes" un "Gudrinieki" oktobrī piedalījās karjeras nedēļā. Bērni iesaistījās pasākumā "Ceļojums Latvijas 100-gadē - izpēti senos arodus" un pētīja audēju darbu, apmeklējot gan lietišķās mākslas studiju, gan Kristiana māmiņas darbnīcu, gan apgustot aušanas pamatiemaņas arī grupā. Savukārt  "Gudrinieku" grupas puiši - stilisti, meitenēm - modelēm, palīdzēja ar dažādu atribūtu palīdzību modernizēt, stilizēt tautastērpu. 23.oktobrī noslēguma pasākumā par karjeras nedēļas laikā uzzināto prezentācijas demonstrēja gan mūsu bērni, gan arī ciemiņi no PII "Zīļuks".

 

Liepājas pilsētas Dome veikusi izmaiņas maksā par bērnu ēdināšanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Sīkāka informācija par to sadaļā VECĀKIEM.

Uzkop dzīvībai saudzīgi!

Jau vairākus gadus mūsu izglītības iestādes darbība ir vērsta uz to, lai  mūsu darbošānās būtu  ekoloģiska - šķirojam atkritumus, piedalāmies "Zaļās jostas" makulatūras un izmantoto bateriju vākšanas konkursos.

Arī sadzīves uzkopšanas līdzekļus izvēlamies tādus, kuri ir mazāk agresīvi pret mums pašiem un radītu mazāku kaitējumu dabai.

Divgadīgo bērnu grupa "Bitītes" martā, aprīlī piedalās SIA "Greenwalk" un biedrības "Dzīvosim zaļi" projektā, kas paredz grupas uzkopšanas darbus veikt ar materiāliem, kas ir videi saudzīgi - inventārā tiek izmantoti mikrošķiedras materiāli, kuri ir efektīvi arī bez ķīmijas līdzdalības, savukārt mazgāšanas līdzekļos ir maksimāli daudz dabisku sastāvdaļu. Vērosim, kāda būs darba efektivitāte - cik tas ir ekonomiski, kāda ir pozitīvā ietekme uz bērnu veselību.

Radošuma dienas Liepājā.

Mūsu bērni, kā katru gadu, arī šogad iesaistījās Liepājas radošumu dienu pasākumos - piedalījās citādajā stundā, gatavoja ielūgumus. Lūk, arī mūsu balva!

Sporta svētki

Jau kuro gadu piedalījāmies pirmsskolnieku sporta svētkos.

Mums veicās labi.

DĀVANA NO TOYOTAs

Septembra beigās saņēmām jauku dāvanu no uzņēmuma TOYOTA - 10 Arekas palmas un novēlējumu: "Lai mūsu nākamā paaudze augtu zaļā un tīrā vidē!"

Kosmosa aģentūras NASA pētījumos tika noskaidrots, ka daudzi parastie istabas augi efektīvi uzlabo gaisu telpās, attīrot to no kaitīgām ķīmiskām vielām. Augstāko punktu summu šajā pētījumā ieguva hrizolidokarps jeb Arekas palma, kas ne tikai attīra gaisu no toksiskām vielām, bet ir arī viens no labākajiem gaisa mitrinātājiem!

Palmas nonāca bērnudārza grupās un speciālistu kabinetos pie skolotājiem, kuri izteica vēlēšanos un apņemšanos par jaunajiem augiem rūpēties.

 

Sveicam "ZEMŪDENS PĒRLES"!

3. oktobrī Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienībā “Spārni” norisinājās skolotāju erudīcijas konkurss par godu Skolotāju dienai ar devīzi “Vai esi gudrāks par skolēnu?”. Konkursa tēma - “Skolas dzīve pie Dzintara  jūras”. Starp vienpadsmit dalībniekiem bija arī mūsu bērnudārza skolotāju komanda.

Konkurss tika uzsākts ar katras komandas  prezentāciju, kurai sekoja erudīcijas konkursi un darbnīcas.

Kopvērtējumā mūsu komanda "Zemūdens pērles"  otro vietu dalīja ar J.Čakstes 10. vidusskolas  komandu “Jūrā zivju nevar būt par daudz” . Sveiciens skolotājām!


‹‹ Jaunāki raksti                Vecāki raksti ››

Dizains: SIA "Dizainers", Izstrādātājs: Lauris Neimanis © LIP 2009